onsdag 19 februari 2014

Sugen på MC-Fest i Estland


Kanske en båtesa till grannarna i öster kan vara bli sommarens höjdpunkt?Visit EstoniaMC-fest tar över Tallinn


Under några dagar i början av juni kommer det mullra ordentligt på Tallinns gator. Den 5-9 juni anordnas Super Rally ® på Tallinns berömda Sångarfält, som ligger bara ett fåtal kilometer utanför den vackra gamla Hansastaden. All världens ”bikers” som kör Harley Davidson eller Indian bjuds in till att delta på denna mäktiga och internationella sammankomst dit det väntas cirka 10 000 besökare.
På Super Rallys-festivalområde kommer det finnas två scener där det bjuds på live-band, shower och DJ. På området kommer det också finns olika barer och öltält. Självklart kommer det erbjudas massor av spännande mat i olika mattält. Området har erbjuder också 2200 kvm inomhusyta där det kommer finnas restauranger, mötesrum, cafeér etc.
För att få komma in på Super Rally ® måste man köra eller vara passagerare på en Harley Davidson eller en Indian-motorcykel. Har man ingen Harley men ändå vill man få uppleva denna gigantiska ”biker-fest” så gäller det att hitta nån som vill plocka upp en som passagerare när man löser sitt inträde. När man väl fått sin ”badge” kan man komma och gå till och från festivalområdet när man vill. Biljettpriset är 60 EUR och då är man också med i ett lotteri där första pris är en ny Harley Davidson-motorcykel.
På området kommer det också finnas en ”Bikers-market” där all möjlig försäljning till dig och till din motorcykel kommer erbjudas. Det kommer också finnas en H-D service station där  du kan få hjälp
med din motorcykel ifall nåt skulle behövas rättas till eller lagas.
Camping möjligheter erbjuds inne på området men också på club-camping området som ligger i nära anslutning  till Super Rally ®. Arrangörerna har avsatt ett 30 hektar stort område för festivaldeltagare. Det kommer också finnas en parkering för 500 bilar och bussar strax utanför det inhängnade
festivalområdet.
Hos både DFDS Seaways och Tallink Silja kan besökare till Super Rally ® köpa biljetter till specialpris.
Biljetter till själva eventet finns redan till försäljning på www.ticketpro.ee och på Super Rallys ® egen hemsida kan du hitta mer information www.superrally2014estonia.eu .
För ytterligare information och högupplösta bilder kontakta: Henrik Göthlin, Turistchef Estlands Turistbyrå i Sverige. henrik.gothlin@eas.ee.
Tel: 08-23 60 18 / 0768-35 00 31
Programmet för ökad kännedom om Estland som turistmål sponsras av EU:s regionala utvecklingsfond.
Källa Visit Estonia - 2014-02-19 14:54 CET