lördag 1 september 2012

Dagens MC åkare bekvämare än tidigare?

Löser dagspass till ett Alppass


När det stod 1980-talet i kalender var campingen i Österrike vid Heiligenblut det givna stället för MC piloter med högoktanigt bränsle i generna. Små trånga tält surrade på snabba bågar var framgångs receptet (då).

Nu nästan 30 år senare är det fortfarande övervägande piloter på snabba bågar vilka åker upp och med på Grosslocknerpasset, men boendet har flyttats till hotell eller rum.
Om detta beror på att MC kollektivet har blivit äldre och bekvämare eller om hotellen och pensionaten har hittat en ny marknad i oss mc åkare, låter jag vara osagt (men troligen är det en kombination av de båda sakerna).

Campingen i Heiligenblut har fått nya gäster i form av husbils campare och har nästan inga MC-gäster längre. Dessutom ligger priset för en natt i eget tält för en person på samma nivå som eget rum i privat stuga, så vilket väljer gästen?

Nu är det min förhoppning att det vid Kopparleden kan skapas lika bra alternativ på boende som det fanns i Österrike med flera ställen söder om Norden. Rastplatser speciellt anpassade för MC åkare var det gott om på vägen upp till passet, det kulminerade i GRATIS skåp att låsa in hjälm och ställ i (givetvis fanns det speciella parkeringar vilka även de var gratis och bevakade för MC folket).

Campingen i Heiligenblut innan kurvorna till Grosslockner


Extra bra priser för MC åkare på detta hotell (20Euro/person)
Gratis att låsa in hjälm med mera .-)

Här är endast MC åkare välkomna :-)
Mer information på http://sv.wikipedia.org/wiki/Heiligenblut