söndag 10 juni 2012

Ett smultronställe vid sidan av Kopparleden

Hej alla blogg-läsare på Kopparledens blogg!
Mitt namn är Karin Hellström och detta är mitt första inlägg på Kopparledens blogg. Tanken är att vi ska få fler som är aktiva på bloggen och som skriver om våra upplevelser och smultronställen längs med Kopparleden. Förhoppningsvis hittar vi andra mc-entusiaster som vill dela med sig av sina erfarenheter.Jag jobbar till vardags på näringslivskontoret på Älvdalens kommun och kör en Suzuki 650 DR.
Karin Hellström - ny på Kopparledens blogg
Idag har jag varit på en tur till ett riktigt smultronställe som jag rekommenderar alla som åker Kopparleden; Navardalens Vildmarksstation. Där kan du fika, äta, bo, basta & bada, vandra, fiska eller bara njuta av tystnaden och den fantastiska miljön!
Navardalens Vildmarksstation - ett smultronställe för dig som uppskattar lugn & stillhet (och grusväg:) Vedeldad bastu väntar och ett dopp i sjön...

 
Från Älvdalen är det ca 29 km till Navardalen och du kör av Kopparleden vid Rot norr om Älvdalens kyrkby. 20 km asfalt och 9 km grus genom skog innan du når denna fantastiska plats. Väl värt en "omväg". I området runt Navardalen finns det gott om björn - därför serverar man björnstarkt kaffe:-)
Camilla Krog tar emot och ger dig en service du inte glömmer! Camilla serverar även mat och björnstarkt kaffe .
Inne i den mysiga stugan eldar Camilla i kaminen
När du tröttnat på lugnet och den underbara miljön (man blir lätt kvar i Navardalen...) åker du vidare tillbaks mot Kopparleden genom Älvdalens skjutfält (observera att du måste följa anvisningar - passera inga bommar som är nerfällda). Här kan du kanske få möjlighet att se något av våra rovdjur (min man såg en björn på denna väg i fjol) - om du har tur :-)
Påväg tillbaks har du 3 km grus och 17 km asfalt innan du är tillbaks på Kopparleden igen.
Läs mer om Navardalens Vildmarksstation på www.navadalen.se  - väl värt en "omväg"!



Vägbeskrivning till och från Navardalen: http://goo.gl/maps/3SHl
//Karin Hellström