lördag 4 januari 2014

Info - MC mässan 2014 i Göteborg

Dags att planera in ditt besök på Sveriges största MC mässa.
Mässan är ett vårtecken lika säkert som tussilagon i diket.
 

http://us5.campaign-archive2.com/?u=7adc464b156da5f30e34d4717&id=41855e11d0

Passa på att besöka vår kollega Bikersstop vilka ställer ut på mässan, klicka på bilden för mer information eller direkt till www.bikerstop,seSvenska Mässan

MC-försäljningen ökar!

Svenska Mässan - 2014-01-03 11:42 CET
Per Johansson McRF och Peter Näsman, MC Mässan.
Allt pekar på att år 2014 blir ett fantastisk spännande motorcykelår. Försäljningen ökar, modellnyheterna är fler än på många år, prisbilden är gynnsam och det pågår många intressanta trender inom tvåhjulsvärlden.
- Vi landar med största säkerhet på en 3,5 % ökning redan 2013, jämfört med år 2012, säger Per Johansson på McRF (Moped och Motorcykelbranschens Riksförbund). Det betyder en försäljning på strax över 7 300 enheter och därmed har vi positiva förhopp-ningar på år 2014. Mycket lägligt drar årets säsong igång redan i januari med stora MC Mässan i Göteborg.
Den 23-26 januari samlas alla motorcykelälskare och entusiaster på Svenska Mässan i Göteborg. Då blir det stor mässfest! 2014 års mässa bjuder på flera intressanta upplevelser för besökarna. Peter Näsman är projektledare:
- MC Mässan blir en totalupplevelse! Motorcyklar, mopeder, fyrhjulingar, tillbehör med mode och design! Man kan provköra mopeder och förbereda sig på ett motorcykelkörkort. Och man kan dessutom uppleva Cirkus Spektakulär! Det är en helt ny, hisnande och framförallt magisk föreställning. Det blir allt från flygande motorcyklar, halsbrytande volter, osannolika balansnummer och förtrollande magi av självaste Joe Labero vilket kommer att förvandla Scandinavium till en av mässans stora höjdpunkter. Med musik, rök och dånande motorer kommer alla begrepp att vändas upp och ner, förklarar Peter Näsman. 
I samband med MC Mässan utses 2013 års försäljningsvinnare men redan nu kan man se att intresset för vissa kategorier har ökat. Speciellt roligt är det att instegsklassen (125 kubik) har ökat. 
- Alla motorfordon skapar frihet. Men aldrig är känslan av frihet större än när den första riktiga motorcykeln blir en del av livet. Därför är det så roligt att antalet 125:or som registrerats fram till och med november 2013 är 293 stycken. Och. Av dessa är 77 stycken KTM 125 (26,3 %) som samtliga är utrustade med ABS-bromsar. Det är mycket bra trafiksäkerhetsmässigt att ABS-bromsarna kommer starkt på 125.orna, säger Per Johansson.

Hela 30 % (2 250 stycken) av det som branschen kallar allround/naked (praktiska motorcyklar som lämpar sig för dagligt bruk) har nyregistrerats till och med november 2013.

- Denna typ av motorcyklar är mycket praktiska vilket allt fler har upptäckt, förklarar Per Johansson.
Under 2013 har 806 skotrar nyregistrerarts. Av dessa är 103 Vespa GTS (12,8 %), en scooter med många fördelar. Den är smidig i tät trafik och väderskyddet gör att man efter att lagt ifrån sig hjälmen och oljerocken kan gå direkt in på kostymmötet.
- Vespa GTS har rötter långt tillbaka och är ett modernt fordon som även lockar de med dragning mot det nostalgiska, menar Per Johansson.
I kategorin offroad har 2 060 motorcyklar (27,4 %) nyregistrerats. Dessa fordon har många bra egenskaper då de bland annat är oömma och passar bra både till äventyr på grusvägar, med tältet på pakethållaren, till att ta sig till jobbet och parkera enkelt.
- Äventyrstrenden är tydlig och det ligger i tiden att tänja sina gränser och söka nya äventyr, avrundar Per Johansson.
Öppningen av MC Mässan kryper allt närmare! Den som vill se showen bör köpa sin cirkusbiljett tidigt, antalet platser är begränsade. Observera att showen endast är tillgänglig för MC Mässans besökare, så passa på att boka din entrébiljett samtidigt!

För ytterligare information

Kontakta Peter Näsman, tfn 0707-89 44 14 eller e-post peter.nasman@stockholmsmassan.se eller se www.mcmassan.se 
MC Mässan finns naturligtvis även på Facebook med senaste nytt och aktiviteter.
Svenska Mässan är idag en av Nordens effektivaste mötesplatser. Varje år kommer drygt en miljon besökare till Svenska Mässan för att delta i ett 30-tal mässor samt 100-tals små och stora konferenser och kongresser. Svenska Mässan äger och driver också Gothia Towers, ett av Nordens största hotell, samt en av Sveriges största restaurangverksamheter med bl a välrenommerade Heaven 23 och italienska Incontro.
Svenska Mässan har tillsammans med dotterbolag drygt 600 anställda, en omsättning på cirka 900 Mkr och generar årligen runt 2,3 miljarder kronor i besöksnäringseffekter till Göteborg. VD och koncernchef är Carin Kindbom.
Mynewsdesk är Nordens ledande plattform för digital PR. Över 5 000 varumärken som Google, Viasat, Gröna Lund och Johan & Nyström använder sina nyhetsrum på Mynewsdesk för att publicera och distribuera sina nyheter, öka sin synlighet samt knyta relationer med sin marknad och sina viktigaste journalister.
Mynewsdesk logo