måndag 30 juli 2012

Hojrock i Västervik

52 mil i varje riktning och 2*7 timmar i sadeln, en viss fördröjning på hemresan då CCW i Rättvik hade startat med den obligatoriska crusingen längs med 70:an.

Hojrock är ett årligen återkommande event i Västervik, (vilka även är kända för sin visfestival).
Allt det roliga händer ute vid Gränsö slott, ca 5km utanför själva Västervik, vackert beläget vid östersjön.

Det kommer ca 14 000 betalande gäster till detta ett av Sveriges största MC event, totalt 25 000 besökare (det kommer folk som bara vill se alla motorcyklarna och det är gratis).
De flesta som var där verkade komma från: småland, skåne och stockholm. Övriga vilka inte var många kom i huvudsak från västkusten.

Onsdag till söndag pågår det, med flest aktiviteter mellan torsdag och lördag.

Biljetten in till samtliga delar av området


Bra och hyfsat billig mat
Boendet sker till största delen i tält, alla modeller av tält är på plats (små. stora, party, militär osv), det förkommer dock att en och annan mc ses parkerad utanför hotell eller stuga.

Inne på området är det bra försörjt med både toaletter och duschar, ingen trängsel här inte, men kanske en riktig biker skall lukta väg. Dynget runt maten :-) var väldigt uppskattad.
14 000 betalande, 4 campingar fulla med hojar & vissa ägare

Huvudnumret för kvällen
Det var 4 olika band som spelade varje kväll vilket garanterade att alla fick lyssna på "sin musik".
Första banden startade vid 21.00 och då satt de flesta fortfarande kvar i sina läger, det sista bandet slutade vid 24 tiden. Det upplevde många att det var lite tidigt så dom gick hem till sina läger skapade eget ljud genom att tokvarva motorerna på sina motorcyklar i minst 2-3 timmar (då vet man att motorn är riktigt varm och att alla hört den).

6 000 i publiken var är dom andra?