måndag 4 november 2013

MC mässan 2014
Svenska Mässan


Vinden har vänt och nu ser alla fram emot stora MC Mässan i Göteborg

Svenska Mässan - 2013-11-04 09:49 CET
Om knappt tre månader är det dags! Då slås portarna återigen upp för årets höjdpunkt. Den 23-26 januari 2014 samlas alla motorcykelälskare och -entusiaster på Svenska Mässan i Göteborg.

MC Mässan är som vanligt starten på tvåhjulssäsongen. Så även denna gång. Och glädjande nog har vinden vänt och försäljningen ökar nu för varje månad jämfört med tidigare. MC-branschen ser redan fram emot den stora MC Mässan och den kommande säsongen.
2014 års mässa bjuder dessutom med en helt ny rykande, hisnande och framför allt magisk show. Flygande motorcyklar, halsbrytande volter, osannolika balansnummer och förtrollande magi av självaste Joe Labero kommer att förvandla Scandinavium till mässans självklara höjdpunkt. Med musik, rök och dånande motorer vänder vi upp och ner på alla begrepp. Är du redo?
Den som vill se showen bör boka sin biljett tidigt, antalet platser är begränsat. Observera att showen endast är tillgänglig för MC Mässans besökare, så passa på att boka din entrébiljett samtidigt! Mer information om biljettsläpp och priser kommer snart.
År 2014 kommer att bli ett riktigt nyhetsår! Redan nu kan vi avslöja att det kommer mängder av nyheter från de stora tillverkarna världen över. Amerikanska Harley-Davidson har visat en delvis vätskekyld modell kallad CVO-Electra Glide Ultra Limited, tyska BMW har presenterat en spännande customhoj kallad R NineT (där svenske Ola Stenegärd har varit med designat), italienska Ducati har visat nya Superleggera, österrikiska KTM kommer med 1290 Super Duke R, japanska Yamaha med en helt ny trecylindrig 900-kubikare och så får vi se svenskmärket Husqvarna vilka är tillbaka på banan rejält. Dessutom ska vi inte glömma att det blir nypremiär för klassiska MC-märket Indian som med buller och bång har presenterat tre helt nya modeller. Plus många andra Sverige-premiärer som kommer att ha visats på de internationella mässorna under hösten.
- Vi satsar som vanligt stort på alla ungdomar som kommer att kunna provköra ett antal olika mopeder och få information om hur man enklast tar körkort för MC eller moped, säger Peter Näsman, projektledare för MC Mässan.
Men inte nog med det! MC Mässan fortsätter med en uppskattad satsning: under torsdagen och fredagen den 23 och 24 januari blir det fri entré för alla 15-åringar, det vill säga ungdomar födda 1998 eller senare.
Förutom att besökaren kan uppdatera sig med alla nyheter inom MC och moped finns även allt det senaste inom tillbehör på MC Mässan. Och den som är extra intresserad av ATV hittar en hel del spännande.
MC Mässan, Sveriges största motorcykelmässa, arrangeras den 23-26 januari 2014 på Svenska Mässan i Göteborg. MC Mässan arrangeras av Svenska Mässan och Stockholmsmässan i samarbete med Moped- och Motorcykelbranschens Riksförbund McRF.
För ytterligare informationKontakta Peter Näsman, tfn 0707-89 44 14 eller e-post peter.nasman@stockholmsmassan.se eller se www.mcmassan.se
Läs även om nyheter och aktiviteter på MC Mässans Facebook-sida.
Svenska Mässan
Svenska Mässan är idag en av Nordens effektivaste mötesplatser. Varje år kommer drygt en miljon besökare till Svenska Mässan för att delta i ett 30-tal mässor samt 100-tals små och stora konferenser och kongresser. Svenska Mässan äger och driver också Gothia Towers, ett av Nordens största hotell, samt en av Sveriges största restaurangverksamheter med bl a välrenommerade Heaven 23 och italienska Incontro.
Svenska Mässan har tillsammans med dotterbolag 600 anställda, en omsättning på 900 Mkr och generar årligen drygt 2,3 miljarder kronor i besöksnäringseffekter till Göteborg. VD och koncernchef är Carin Kindbom. 
Tel: 031-708 80 00. Public Relations: 031-708 80 06. Fax: 031-708 84 60.
E-post: press@svenskamassan.se - www.svenskamassan.se

Mynewsdesk matchar företagsnyheter som pressmeddelanden, videor och bilder med intresserade journalister och bloggare - helt på användarnas villkor. Pressinformationen sökmotoroptimeras omedelbart samt publiceras automatiskt i sociala medier och nätverk som Twitter, YouTube, Flickr och Facebook med vårt social media newsroom
Mynewsdesk logo